[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” parallax=”true” bg_image=”963″ bg_video=”” class=”” style=””][vc_column fade_animation_offset=”45px”]

Merjenje lastnosti mišičnih kontrakcij po tenziomiografski metodi – meritve TMG100

Komu je meritev mišičnih simetrij namenjena?

  • Vas bolijo kolena in so vam rekli, da je rešitev v tem, da prenehate teči oziroma se ukvarjati s športom?
  • Imate težave z gležnji ali vas boli križ?
  • Se želite spet začeti ukvarjati s športom (brez poškodb)?
  • Ste vrhunski športnik in se želite izogniti poškodbam?
  • Ste menedžer športnega kluba in se želite prepričati, da ste investirali v zdravega športnika?

Kaj je merjenje mišične kontrakcije?

Vsaka mišica je sestavljena iz hitrih in počasnih mišičnih vlaken. To razmerje se spreminja skozi treninge, akutno (npr. po tekmi), kronično (npr. čez celo sezono) mišično utrujenost, staranje ali napredek, mobilizacijo ali poškodbe in tudi iz nekaterih drugih razlogov.

Zakaj so tenziomiografske meritve potrebne?

Meritve nam dajo jasno sliko o razmerju med mišičnimi vlakni, tako da lahko primerjamo mišice med levo in desno stranjo ali okrog sklepov za funkcionalno simetrijo. Zmanjšanje simetrije po navadi poveča tveganje za poškodbe, kjer spremembe razmerja med mišičnimi vlakni kažejo učinek treninga ali okrevanja.
Meritve nam dajo smernice o primernih vajah za odpravo asimetrije in s tem odpravo bolečine ali za preprečitev poškodb.

Ali je meritev TMG100 primerna tudi za vrhunske športnike?

Da, meritev TMG100 je primerna tako za vrhunske športnike kakor tudi za navadne rekreativce oziroma ljudi, ki imajo kakršne koli težave.

Kdaj se lahko izvajajo meritve?

Meritve TMG100 so neinvazivne, hitre in ne zahtevajo nobenega fizičnega napora merjenca. Vse to naredi metodo idealno za uporabo čez celo sezono ali pred pomembno tekmo.
Metoda je lahko uporabljena tudi takoj po nastanku poškodbe. V taki situaciji nam drugih metod ni treba uporabiti, saj zahtevajo napor mišic, ki ga v dani situaciji mišica ni zmožna.
Meritve TMG100 nam dajo poglobljeno informacijo mehanizma o ponavljajočem se nategu mišice ali poškodbi, ki nastane zaradi prekomernega treniranja.
Kondicijskemu trenerju jasno pokaže, ali ima trening želeni učinek, in tudi zagotovi zgodnje opozorilne znake za poškodbo.

picture1picture2

 

 

 

Deli ta prispevek

[/vc_column][/vc_row]