Kako vam lahko pomagamo v Synovii?

Mnogi simptomi TMJ (temporomandibularnega sklepa) so posledica napetosti in neravnovesja v žvečilnih mišicah, ki nadzorujejo čeljust.
V Synovii smo usposobljeni za prepoznavanje in odpravo teh neravnovesij. Pogoste tehnike vključujejo sproščanja notranjih in zunanjih mišičnih točk ustne votline ter masažo.
Med fizioterapevtskim posvetom lahko ocenimo funkcionalnost vaše čeljusti (TMJ) in vam svetujemo, ali sta vaša bolečina ali glavobol povezana s TMJ. Presenetljivo veliko domnevnih težav s TMJ-disfunkcijo je v resnici velikokrat zgolj posledic togega vratu.
Pri nas imamo visoko usposobljene TMJ-fizioterapevte, ki sodelujejo z vodilnimi dentalnimi kirurgi in ortodonti ter skupaj z njimi odpravljajo motnje TMJ.

Kako si lahko pomagate sami?

Domači vadbeni programi so namenjeni pospeševanju okrevanja. Vključujejo razgibavanje zategnjenih struktur, tehnike samomasaže in tople/hladne nanose po navodilih fizioterapevta. Drugi nasveti za samopomoč vključujejo počivanje čeljusti. Počitek sprošča mišice vaše čeljusti in zmanjšuje pritisk nanje. Prakticiranje pravilne drže, prehranjevanje z mehko hrano, izogibanje žvečilnim gumijem in zmanjšanje stresa prav tako sproščajo napete mišice.

Kaj je bolečina v čeljusti ali TMJ?

Bolečina v čeljusti se pogosto pojavi zaradi napačnega gibanja temporomandibularnega sklepa, poznanega tudi kot TMJ.
Če vaša čeljust klika, otrdi, škripa ali pa je boleča, je velika verjetnost, da se soočate z motnjo TMJ (TMD). TMJ je lahko celo vzrok glavobolov, ki jih čutimo v sencih.

Običajno velja prepričanje, da je TMJ izključno domena zobozdravnikov, ki pogosto predpisujejo popravilo disfunkcije ugrizne plošče. To je pravilna diagnoza v nekaterih primerih, vendar ne deluje za vsakogar. Zaupajte nam, saj mi vidimo vse primere, ki se ne odzivajo ustrezno![/text_output]

Delite prispevek