Kako vam lahko pomagamo v Synovii?

Z natančnim fizioterapevtskim pregledom, ki sledi metodi Cyriax, najprej natančno določimo diagnozo. Nato z različnimi metodami ugotovimo vzrok za nastalo poškodbo / bolečino, ki jo med terapijo samo tudi odpravljamo.

S tenziomiografijo ugotovimo asimetrije v mišicah okrog kolena ali gležnja ter asimetrije med levo in desno nogo. Na podlagi dobljenih rezultatov sestavimo program vaj, ki te asimetrije odpravi. S tem zmanjšamo tudi tveganje za ponovitev poškodbe oziroma nastanek novih poškodb.

S stabilometričnimi meritvami merimo višino stopalnega loka ter razporeditev teže med obema nogama in v stopalu. Tukaj se velikokrat skriva vzrok za nastanek poškodbe. V primeru, da ugotovimo kakršne koli odstopanja, svetujemo uporabo ortopedskih vložkov.

Na podlagi vseh dobljenih podatkov in ugotovljeni diagnozi, sestavimo terapevtski načrt, ki vsebuje različne manualne tehnike, elektroterapijo (ultrazvok, TCare, elektrostimulacijo mišic) ter terapevtske vaje.

Kako si lahko pomagate sami?

Ko začutite bolečino, prenehajte oziroma zmanjšajte fizično aktivnost. Boleči del hladite 3x na dan po 20 min. Če se bolečine ne umirijo, priporočamo obisk naše ordinacije.

Kaj je bolečina v kolenu?

  • Spredaj boleče koleno
  • Bolečina na zunanji strani kolena (sindrom iliotibialnega traka)
  • Bolečina na sprednji polovici goleni (vnetje pokostnice) pokostnice

Spredaj boleče koleno

Najpogosteje gre za »spredaj boleče koleno« – bolečina se pojavi v sprednjem delu kolenskega sklepa, blizu pogačice, in se poslabša pri dolgotrajnem sedenju oziroma pri hoji navzdol ali navzgor. Vzroki so lahko različni: hondromalacija pogačice (mehčanje hrustančnega tkiva na spodnji strani pogačice), tekaško koleno ali patelarni tendinitis, nestabilnost pogačice …

Sindrom iliotibialnega trakta

Za ta sindrom je značilna bolečina na zunanji strani kolena, ki se navadno pojavi pri tekačih, kolesarjih, pri hoji navzdol ali pri daljšem sedenju s pokrčenimi nogami. Bolečina se pojavi po določenem času med obremenitvijo ali po njej in se lahko širi po zunanji strani stegna do kolka.

Vnetje pokostnice

Bolečina se pojavlja v spodnji polovici goleni. Prizadeti del je boleč na dotik.Je pogosta poškobda pri tekačih. Običajno je izrazitejša ob začetku teka.[/text_output]

Delite prispevek