[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” parallax=”true” bg_image=”963″ bg_video=”” class=”” style=””][vc_column fade_animation_offset=”45px”]

Zdrava DRŽA je pogoj za ZDRAVO in UČINKOVITO gibanje BREZ BOLEČIN.

Synovijin cilj: ljudem zagotoviti KAKOVOSTNO STARANJE.

To je MOGOČE s pomočjo ANALIZE DRŽE! Zakaj?
Poglejte si video in dobili boste odgovor.

Komu je analiza drže namenjena?

  • Imate bolečine v SKLEPIH in MIŠICAH?
  • Imate bolečine v VRATU, bolečine v ZGORNJEM ali SPODNJEM delu KRIŽA?
  • Vas boli KOLENO ali KOLK?
  • Želite IZBOLJŠATI učinkovitost v svojem najljubšem ŠPORTU?
  • Želite PREPREČITI POŠKODBE?
  • Želite biti NA VIDEZ PRIVLAČNEJŠI?

Bolečina v vratu, bolečina v zgornjem delu križa, bolečina v spodnjem delu križa in podobne bolečine so tako pogoste, da se šteje, da ima oseba brez teh težav srečo.
Vse, kar smo do zdaj omenili, je posledica nepravilne strukture. Z analizo drže GPS40 lahko to popravimo in tako preprosto preprečimo te težave, preden se sploh pojavijo.

Zdrava DRŽA je pogoj za ZDRAVO in UČINKOVITO gibanje BREZ BOLEČIN.

Zakaj je analize drže potrebna?

Pri nas v Synovii vam lahko pomagamo, da začnete popravljati svojo držo, bodisi zaradi pogoste BOLEČINE v SKLEPIH in MIŠICAH ali za IZBOLJŠANJE učinkovitosti v vašem najljubšem ŠPORTU ali samo, da ste videti BOLJŠE.

Kako se analiza drže naredi?

Oceno celotne drže naredimo na podlagi več kot 50 individualnih meritev. Strokovna analiza meritev nam omogoča, da prepoznamo primarne (osnovne) vzroke, ki povzročajo sekundarne – trenutne težave mišično-skeletnega sistema, ali povečujejo tveganje za poškodbe, oziroma zmanjšujejo telesne zmogljivosti.

Posturalno odstopanje se po navadi pojavi zaradi neravnovesja v moči mišic in napetosti kakor tudi omejitev pri gibih sklepa. Dokazano je, da odstopanje vodi do povečanega tveganja za nastanek poškodb. Primer: dokazano je, da položaj medenice in sprednjega dela stopala vpliva na tveganje za poškodbe notranjih križnih vezi kolena. Znano je tudi, da na bolečine v vratu in s tem povezane motnje vpliva celo položaj čeljusti in zob.

dgr-7509 dgr-7529dgr-7548

Zakaj analiza drže pri Synovii?

Synovia se lahko pohvali z edinstveno opremo v Sloveniji. Za res kakovostno analizo je potrebnega še veliko dodatnega dela in poglobljenega znanja strokovnjakov. Stef Harley je mednarodno priznan strokovnjak na področju posturalne analize.

Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi, izboljšanju uspešnosti pri športu in izboljšavi drže na konferencah, seminarjih in delavnicah.
Junija 2014 je bil ključni govornik na mednarodni konferenci Znanost v športu v Guangdžovu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu.

Katerega tipa je vaša drža?

Vzdrževati dobro držo je zdravo, pa še poskrbi, da ste videti dobro, vitkejši in samozavestnejši.
Vašo držo določa položaj hrbtenice in medenice. Na podlagi vaše drže lahko predvidevamo, kateremu tipu poškodb ali nepravilnosti boste bolj izpostavljeni v starosti ali med športnimi aktivnostmi. Obstajajo štiri tipične vrste drže; po vsej verjetnosti imate kombinacijo dveh tipov ali celo več.
Poznavanje tipa vaše drže vam bo pomagalo razumeti vzroke vašega nelagodja in bolečine celega telesa, poleg tega pa boste lahko izbrali pravo preventivo.

Definicija nepravilne drže in njene posledice:

Nepravilno držo opredeljujejo nenormalnosti v položaju in obliki hrbtenice, ramen in spodnjih okončin, ki niso posledica okvar na kostnem in živčno-mišičnem sistemu, temveč izhajajo iz nezadostnega in nepravilnega delovanja mišic in se jih da hote povsem popraviti (Srakar, 1994). Gre za t. i. funkcionalne motnje, za razliko od deformacij, kjer gre za strukturne spremembe kostnega in živčno-mišičnega sistema. Oseba, ki ima deformacijo, je z lastno telesno aktivnostjo ne more popraviti. Vsaka funkcionalna motnja, ki traja dlje časa, lahko preide v deformacijo. Zato je pomembno, da vsako motnjo v telesni drži dovolj zgodaj prepoznamo in s tem preprečimo nastanek trajne okvare – deformacije (Baebler, 2000; Vengust & Zupanc).

Delite ta prispevek

[/vc_column][/vc_row]