Karla je doktorica znanosti in strokovnjakinja na področju joga terapije in promocije zdravja. Karla je z jogo povezana že od otroštva, saj se je z njo spoznala že pri petih letih in od tedaj je joga del njenega življenja. Zaključila je učiteljski program joge pri Blažu Bertonclju, postala učiteljica Ashtanga joge pri Davidu Swensonu ter pridobila naziv Yoga Sport Science Coach na akademiji Yoga Sport Science. Vpisana je v Joga združenje Slovenije (RYT 500h) ter se redno udeležuje izobraževanj pri mednarodno uveljavljenih strokovnjakih. Jogo poučuje že 10 let in s svojim strokovnim znanjem ljudi uči, kako polno zaživeti na fizični in mentalni ravni.

Karla je inštruktorica fitnesa, vaditeljica spininga, TRX vadbe in Hard body vadbe. Ima naziv trener triatlona ITU 1. Deluje tudi kot kondicijska trenerka tekačev, kolesarjev in triatloncev. Na področju vzdržljivostnega športa ima ogromno izkušenj, saj je tudi sama triatlonka, kjer je izjemno uspešna na ekstremnih triatlonih (zmagovalka Xtreme Austria triathlon, Xtreme Stonebrixiaman, ICON xtreme triathlon).

Terapevtska vadba je odlično dopolnilo fizioterapevtski obravnavi, saj z njo poskrbimo, da do bolečin in poškodb sploh ne pride. Poleg tega delujemo pozitivno tudi na psihofizično počutje in negativne učinke, ki so rezultat stresnega življenja.