Bolečine v vratu
Skolioza
Hernia
Išias

Kako vam lahko pomagamo pri Synovii?

S podrobnim pregledom (anamnezo, funkcionalnimi testi …) ugotovimo in opredelimo pacientove težave. Ker v Synovii delujemo holistično (celostno), vedno stremimo k temu, da odkrijemo vzrok za nastanek težav in posledično bolečine. Vzrok za nastanek bolečine v hrbtu je lahko v napačni drži, zamaknjeni medenici, povišanem ali znižanem stopalnem loku itd. Za določitev vzroka bolečine v hrbtu naredimo analizo drže s programom GPS400. S tem dobimo dodatne informacije, ki nam pomagajo pri določanju terapije in odpravljanju vzroka za nastanek bolečine. Pri obravnavi pacienta z bolečinami v hrbtu uporabljamo manualne tehnike sproščanja obhrbteničnih mišic, kot so mobilizacija in manipulacija ledvene in prsne hrbtenice in dihalne vaje. Največji poudarek namenimo individualni terapevtski vadbi. Terapevtska vadba vključuje vadbo za krepitev mišic in raztezanje. Z njo želimo čim bolj minimalizirati tveganje za ponovno poškodbo. Paciente terapevtske vaje naučimo, tako da jih lahko izvajajo tudi doma.

Kadar je vzrok za nastanek bolečine v hrbtu v stopalnem loku, ga korigiramo z ortopedskimi vložki, ki so izdelani posebej za vas in vaše potrebe.

Kaj lahko storite sami?

Akutna bolečina v hrbtu traja od nekaj dni do nekaj tednov. V akutni fazi je pomembno, da si vzamete nekaj dni počitka, se izogibate sedenju, dvigovanju bremen ter nenadnim gibom. Če bolečina po nekaj tednih ostaja enaka oziroma postane še hujša, priporočamo obisk v naši ordinaciji. Prav tako priporočamo obisk v naši ordinaciji, če bolečina traja več kot nekaj tednov, če se širi v noge, če čutite mravljinčenje, se ne morete dvigniti na prste ali čutite omrtvelost.

Vaje v pisarni

Razbremenilni položaj:

Kaj je bolečina hrbta?

Bolečina v hrbtu se lahko pojavi v zgornjem, srednjem in spodnjem delu hrbtenice.

Zgornji del hrbtenice oziroma vratna ali cervikalna hrbtenica: poglejte poškodbe vratu: link na poškodbe vratu.

Srednji del – prsna ali torakalna hrbtenica: lahko je zelo toga oziroma zategnjena zaradi težav, povezanih z držo, kot je večurno sedenje pred računalnikom. Napetost v mišicah prsne hrbtenice ali togost sklepov lahko vplivata tudi na ledveni ali lumbalni del hrbtenice.

Spodnji del – bolečina v ledvenem ali lumbalnem delu hrbtenice se lahko pojavi v osrednjem ledvenem delu ali po celem predelu. Lahko se prenaša tudi po nogi navzdol. Lahko se jo občuti le kot rahlo zbadanje. Lahko pa gre za bodisi ostro bodisi topo bolečino, ki je lahko stalno prisotna ali se pa pojavlja v intervalih.

Bolečina se lahko občuti kot zmerna bolečina, zbadanje ali ostra bolečina, ki je lahko stalno prisotna ali se pojavi v intervalih.

Bolečino, ki se prenaša po nogi navzdol, lahko občutimo kot pekoč občutek, ostro bolečino, težke noge/oslabelost mišic, odrevenelost ali bolečino in zbadanje.[/text_output]

Delite prispevek